Miami & The Keys

Fényűző kalandozások

Miami a világ egyik legnagyobb és legikonikusabb turista desztinációja, köszönhetően a szubtrópusi klímának, a kivételes strandoknak és a nyugalmas környezetnek. Ezen kívül a szórakozás is különösen jól megy nekik.

A név Miami egy 16-17. században itt élő törzstől ered, akiket Mayaimiknek hívtak.

Itt találhatjuk a világ legnagyobb tengerjáró hajó kikötőjét, így azon nem is csodálkozunk, hogy egy évben több, mint 14 millió turista látogat el ide.

Az éjszakai élet sem utolsóként említendő, Miamiban külön art deco éjszakai negyed csábítja a nyaralókat és lakókat a bulizásra.

A térség korábban teljes egészében mangrove erdő volt, a városiasodás emberi kezeknek köszönhető. A strandok többségét még ma is gyakran újra kell szórni homokkal, hogy a természet ne foglalja vissza korábbi becses helyét.

Aki nem vágyik az állandó nyüzsgésre, de a tengerparti élményből nem szeretne kimaradni, annak a picit északabbra található Fort Lauderdale, vagy West Palm Beach strandjait ajánljuk.

A Florida Keys egy korall szigetegyüttes közel Florida állam délkeleti csücskéhez. Több, mint 800 kis szigetből áll, összesen 290 km hosszan. A leghosszabb sziget Key Largo, 48 km hosszú, de nincs 1 km széles.

Összesen 42 híd köti össze a szigeteket, a leghosszabb a Seven Mile híd, majdnem 11 km hosszú, a legrövidebb pedig a Harris Gap híd, amely mindössze 11 m-es.

A legnépesebb sziget Key West, ahol olyan hírességek éltek korábban, mint Ernest Hemingway író, Harry S. Truman elnök, Calvin Klein divattervező, vagy Amber McDonald színésznő.

Key West a legdélebbi pontja is az USA-nak, ráadásul közelebb helyezkedik el Kubához, mint Miamihoz.

A szigetek nevében a „Key” a spanyol „Cayo” kifejezésből ered, mely apró szigetet jelent.


Egy kis ízelítő a mi kedvenc programjainkból

Key West Pillangó és Természeti Konzervatórium

A Duval utca legdélebbi pontján található az egyik legcsaládbarátabb látványossaga Key West-nek, a Pillangó és Természeti Konzervatórium. Több, mint 60 féle pillangót és 20 féle egzotikus madárfajt tekinthetünk meg a létesítményben. A konzervatórium több részből áll, melyket mind meglátogathatunk: ezek maga a klíma-kontrollált konzervatórium, ahol a pillangók szabadon repkedhetnek, a tanulmányi központ, a művészeti galéria és az ajándékbolt.

 • Körutazások
 • Gyerekkel

Nemzeti Key Szarvas Menhely

A szárazföldi élővilág is különösen gazdag a Florida Keys szigeteken, de amit mindenképpen érdemes közülük is kiemelni, az a Keys szarvasfajta, mely a világon a legkisebb fehérfarkú szarvasfaj. Termete nem nagyobb egy magasabb kutyáénál. A menhely egy csodálatos fenyőerdőben helyezkedik el, de a szarvasok kóborolhatnak az édes-, és sósvízű lápokon, és a mangrove erdőkben.

 • Gyerekkel

Delfin Kutatóközpont

Ez a tökéletes hely, hogy a legtündéribb delfin-, és fókacsaládokkal találkozhassunk, Grassy Key szigetén. A non profit tanulmányi és kutató intézményben megtanulhatjuk, hogyan tanítsunk és gondozzunk tengeri élőlényeket, és fél óránként különböző izgalmas és szórakoztató előadások és prezentációk keretében jobban megismerhetjük őket.

 • Gyerekkel
 • Körutazások

Teknős Kórház

Marathon szigetén megismerhetjük, hogyan gyógyíthatók a sérült teknősök. A Teknős Kórházban óránként tartanak tanulmányi túrát, mialatt bemutatják a rehabilitációs területet. Nagyjából 90 perces prezentáció során ismertetik a tengeri teknősök életét, és a túra végén lehetőségünk lesz a lakókat megetetni.

 • Körutazások
 • Gyerekkel

Marathon

Marathon egy 10 mérföld hosszú család-orientált sziget közösség kényelmes elhelyezkedésű, a Keys szigetlánc közepén helyezkedik el. Főbb részei Vaca Key, Fat Deer Key és Grassy Key. A lakosok, a pintyek és a látogatók is élvezhetik a halászati örökséget. Minden évben megrendezik az Éves Tengergyümölcsei Fesztivált, és kipróbálhatjuk az összes vízparti éttermet, melyek frissen a Keys körüli tengerből halászott hallal, homárral és nagy kőrákkal szolgálnak.

 • Tengerpart
 • Buli
 • Gyerekkel
 • Nászút
 • Barátokkal
 • Körutazások

Sawgrass Mills bevásárlóközpont

Florida állam legnagyobb, és az ország 6.legnagyobb bevásárlóközpontja, összesen 350 bolttal, és egy teljes épületrész csak éttermekkel és szórakoztató egységekkel, többek között 23 mozival. A legnagyobb márkák természetesen itt is felsorakoznak, Tommy Hilfigertől kezdve a Gap-ig, de a hely érdekessége inkább abban rejlik, és azért telik meg nap, mint nap, mert sokszor a valódi ár feléért is kaphatunk luxusmárkás ruhákat. Sokan csak ezért hoznak plusz 1 bőrönddel többet magukkal, hogy az itt vásárolt portékát haza tudják vinni.

 • Shopping
 • Barátokkal

Jungle sziget, Miami

Miami prémium szórakoztató részlege, mely kombinálja a trópusi látképet a dzsungellel, mely a világ minden tájáról származó különleges állatokat sorakoztatja fel. A 75 éves múltjára építkező Jungle sziget ma egy modern témapark, ahol találkozhatunk az egyik legritkább orángután ikerpárral, és több, mint 300 élénk madárfajjal, köztük a világ egyetlen betanított kazuárjával. Ezen kívül ki ne hagyjuk a lemúrokkal és a lajhárral a találkozást!

 • Gyerekkel

Art Deco kerület

Az 1900-as évek elején az amerikaiak többsége felfedezte, hogy van lehetőségük elmenekülni a tél elől, ugyanis Miami-ban decembertől márciusig is nagyon kellemes az idő. 1930 környékén ennek folytán rengeteg hotel és hostel építésébe fogtak, hogy el tudják szállásolni ezt a rengeteg nyaralni vágyó embert, és az ekkor divatossá vált Art Deco stílust használták az építészetben. A több, mint 800 épületet az Atlanti óceán, a 23. utca, a Lenox udvar és a 6. utca keretezi. Gyalog, biciklivel, vagy akár görkorcsolyával is végigjárhatjuk a negyedet.

 • Város látogatások
 • Körutazások
 • Autós utazások

Bayside Piactér, Miami

A Biscayne öbölben, Miami belvárosának szívében található a Bayside Piactér, ahol megtapasztalhatjuk az eredeti Miami-t. Találhatunk itt hamisítatlan nemzetközi konyhát, lenyűgöző üzleteket és egzotikus zenét, mindezt egy gyönyörű vízparti sétányon. A két emeletes nyitott bevásárló központ több mint 150 üzlete között megtaláljuk a Guess, a GAP és a Victoria’s Secret márkáit is, valamint 12 ínycsiklandozó étteremben tömhetjük tele a bendőnket, ha egy kis munícióra vágyunk a további vásárolgatáshoz.

 • Shopping

Little Havana, Miami

Ha a Beach-en kipihentük magunkat, fedezzük fel Miami városát is, de mindenképp Little Havanával kezdjük! Ez a Kubát idéző városrész biztosan lenyűgöz majd minket, itt lüktet a leghangosabban a város szíve! A legjobb salsa zenéket és Latin-amerikai étkeket itt kóstolhatjuk, és hát a rumot sem hagyhatjuk ki a repertoárból. Érdekesség kedvéért pedig megtekinthetjük a latin Walk of Fame-t, vagy hogy hogyan dominóznak a helyiek a Maximo Gomez Parkban.

 • Buli
 • Barátokkal
 • Nászút

Miami Természettudományi Múzeum

A múzeum célja, hogy különbséget tegyen az emberek életében, azzal, hogy inspirálja őket a tudomány és technológia hatásainak elfogadására. Több, mint 60 évig, és azóta is a díjnyertes tanulmányi programok, a családbarát kiállítások, a történelmi planetáriumok és a rehabilitációs Vadvilág Központ és Klinika buzdították a turistákat a látogatásra.

 • Város látogatások

South Beach, Miami

A South Beach terület Miami Beach közkedvelt nappali és éjszakai szórakozási helye. Trendi és csalafinta, igazi móka itt lenni, de amivel itt vigyázni kell, azok a görkorisok. South Beach a gazdagok és fiatalok kedvenceként volt ismert, de ma már mindenki szívesen látogatja. A mi favoritunk a környéken a Haulover Park, ahol horgászhatunk, teniszezhetünk, golfozhatunk és biciklizhetünk is.

 • Tengerpart
 • Háziállatokkal
 • Barátokkal
 • Nászút

Ocean Drive, Miami

Miami Beach legikonikusabb utcája, főképp az itt forgatott filmek miatt. A pasztell-színű, art deco épületek, színes éjszakai fények, luxusautók, és persze a hosszú-hosszú pálmasorok teszik egyértelműen a legjobbá Miamit. Az 1. és a 15. utca között húzódó sugárút tele van színes boltokkal, számos étkezési lehetőséggel, és persze ez a legjobb hely az emberek utáni leskelődésre.

 • Autós utazások
 • Shopping

Crandon Park, Miami

Az egykor az ország legnagyobb kókusztermő vidékén, a Key Biscayne északi pontján található parkban található a nemzet egyik legszebb tengerpartja. A homok nagyon puha, és a tenger is nyugodt, úgyhogy ide gyerekekkel is érdemes ellátogatni. Sportolási lehetőségekből sincs hiány: tudunk röplabdázni, golfozni és teniszezni is, és egy jó kis piknikezésre is kiváló helyszín.

 • Gyerekkel
 • Tengerpart

Fairchild Trópusi Botanikus Kert

A kertet David Fairchild nyitotta meg 1930-ban, aki körbeutazta a világot, és több, mint 20 000 féle növényt telepített be, köztük mangót, lucernát, nektarint, datolyát, tormát és bambuszt is. A botanikus kertben, 83 holdnyi területen egy múzeum, egy laboratórium, egy tanulmányi központ és egy konzerváló kutató intézmény található, valamint különféle rendezvényeket is szoktak tartani. Amit mindenképp csekkoljunk le: a Trópusi Szárnyak kiállítást a pillangókról, a Whitman Trópusi Gyümölcs pavilont, ahol szagolhatunk és kóstolhatunk is finomabbnál finomabb egzotikus gyümölcsöket, valamint a Simon’s Esőerdőt.

 • Körutazások
 • Nászút
 • Gyerekkel

Venetian Pool, Coral Gables

Miamitól mindössze 6 mérföldre találjuk az egyik legrégebbi fürdőt a környéken, 1923-ban építették egy korall kőzet lelőhelyen. A közel 3 000 000 literes medence forrásvízzel van feltöltve, egy földalatti víztározóból. A medence közelében lévő világítótornyok, grottók és vízesések is vonzzák a látogatókat.

 • Tengerpart
 • Barátokkal
 • Nászút
 • Gyerekkel

Duval utca, Key West

Key West-en a Duval utca végighúzódik a szigeten, észak-déli irányban. Telis tele van vibráló, falba vájt bárokkal, történelmi törzshelyekkel, funky boltokkal, művészeti galériákkal, szabadtéri kávézókkal és temérdek kiülős hellyel, ahonnan bámészkodhatunk a járókelőkre. A térség fesztiváljai és ünnepségei is az utcába koncentrálódnak, így szinte biztos, hogyha az év bármely szakában idelátogatunk, valamilyen érdekességre bukkanunk.

 • Buli
 • Shopping
 • Város látogatások
 • Körutazások
 • Autós utazások

Dry Tortugas Nemzeti Park

Majdnem 113 km-re Key West-től nyugatra fekszik a távoli Dry Tortugas Nemzeti Park. Ez a nagyjából 260 km2 területen fekvő park nagyrészt nyílt víz 7 apró szigettel, és csak hajóval vagy hidroplánnal közelíthető meg. Amiről híres a sziget: itt található a varázslatos Jefferson erőd, lenyűgözően kék a tenger, páratlan korallzátony és tengeri élet veszi körül, és mérhetetlen madárfajt találunk a tenger közelében is.

 • Tengerpart
 • Hajó

Ernest Hemingway Háza és Múzeum, Key West

Ernest Hemingway rengeteg csodaszép helyen élt, és még annál is többet utazott. De az egyik legkülönlegesebb az összes közül, az a Key West Whitehead utcáján található háza, ahol Hemingway hosszú éveken át építette irodalmi és személyes életét is. A ház tele van az író emlékeivel, melyeket az ott töltött 20 éve során gyűjtött össze. Többek között még itt találjuk Hemingway írógépét, valamint számos vadászati ereklyét az afrikai vad túráiról. Extra elfoglaltságának is szemtanúi lehetünk, melyek a 6 lábujjú macskák voltak. Közel 50-et számlált a ház, melyeket többek között Pablo Picasso-nak, Harry Truman-nek, és Audrey Hepburn-nek nevezett.

 • Város látogatások

John Pennekamp Coral Reef Állami Park, Key Largo

Az Egyesült Államok első vízalatti parkja, ahová elsősorban a korallzátony és a tengeri élővilág vonzza a látogatókat, teljesen érthető okokból. A zátony különböző módokon tekinthető meg: üvegaljú hajókkal, kenuval, kajakkal, de búvárkodhatunk is, vagy sznorkelezhetünk. A kijelölt területeken horgászni is lehetséges. Ha valahogy a víz mégsem vonzana, vagy kicsit pihennénk a parton, kifekhetünk valamelyik függőágyba, vagy piknikezhetünk is akár a csodaszép környezetben.

 • Tengerpart
 • Hajó
 • Gyerekkel
 • Nászút
 • Körutazások

Mallory tér, Key West

Key West legdélibb pontján találjuk ezt a közösségi teret, ahol sosem áll meg az élet. Mindenképpen naplementekor látogassuk meg a Mallory teret, elképesztő, ahogy az emberek, beleértve a helyieket is, minden egyes nap megünneplik a naplementét, és nem is akárhogy: akrobaták, gitárosok, kardnyelők és kötéltáncosok veszik birtokba a teret.

 • Nászút
 • Gyerekkel
 • Barátokkal
 • Háziállatokkal