Orlando

Konstans adrenalinbomba

Hogyha gyerekekkel utazunk Amerikába (vagy ha mi magunk is örök gyermekek vagyunk legbelül), kérdés sem merülhet fel, hogy Orlandóba látogassunk. Itt megállás nélkül szórakozhatunk, a végtelen vidámparkok és víziparkok „erdejében”.

Az első vidámpark a Gatorland volt, mely 1949-ben nyitotta meg kapuit. A legnagyobb látványossága a 4,5 méter hosszú aligátor volt, mely a szóbeszédek szerint a legnagyobb volt a világon.

Összesen 16 szórakoztató egységet találunk Orlando környékén, melyek egyenként egész napos korlátlan szórakozást kínálnak. A legismertebbek a Walt Disney World, illetve a Universal Orlando parkjai. Bármelyiket kipróbálhatjuk, garantáltan égnek áll a hajunk majd!

Orlando területén több, mint 100 tavat találunk, melyeket előszeretettel használnak csónakázásra és horgászatra is. Lake Eola Orlando belvárosában igazából egy óriási víznyelő, és a legmélyebb pontja 24 méter.

A környék annyira népszerűvé vált, hogy 2015-ben 66 millió látogató érkezett, több, mint a világon bárhová. Minden egyes nap körülbelül annyian érkeznek a városba, amekkora Atlanta város teljes lakossága, ez közel 500 000 fő.

A régi városháza lebontását 1991-ben kiváló filmjelentként építették be, amellyel tulajdonképpen a költségeit fedezni is tudták. A halálos fegyver című film 3. részének a nyitójelentében láthatjuk, amint felrobbantják az épületet.

Az Orlando Wetlands, Orange megye keleti részén található, és több, mint 30 vadállat faj él itt, melyek már felkerültek a Florida Vadvilág Fenntartó Egyesület veszélyeztetett vadvilági listájára.

Az 1800-as évek végéig Orlando nagy citrustermesztő és jószágtartó terület volt, de az akkor elszenvedett nagy fagyok miatt délebbre kellett áthelyezni ezeket a területeket. Ennek maradványait a közeli Kissimmee városában tekinthetjük meg, ahol megrendezésre kerül az éves rodeó, és egy máig működő állattenyésztő telepen lovagolhatunk is.

Innen indul a Shingle patak, mely a floridai Everglades-t táplálja, és ezernyi alligátor élőhelyéül is szolgál.

Orlandoban találjuk a világ legnagyobb McDonald’s—át és Disney boltját. A Mekiben egészen egyedi kínálattal is rendelkeznek, ehetünk gofrit, kemencében sült pizzát és omlettet is.


Egy kis ízelítő a mi kedvenc programjainkból

Universal Orlando

Játék, sikoltozás és nevetés a legnagyobb TV-, mozi- és popsztárokkal! Ráadásul a három témapark mellett egy vízipark és a Universal City Walk vásárló és éttermi negyed is a szórakoztatásért felelős. Ha elfáradunk, pihenjünk meg egy kicsit valamelyik Universal szállodában, melyek közül könnyen választhatunk akár stílus akár büdzsé alapján. Ez az egyetlen park Orlandoban, ahol többek között a Roxfort tetejére röppenhetünk Harry Potter-rel, átszökkenhetünk az épületek tetején Pókemberrel, és elfoglalhatjuk a fenséges Krakatau vulkánt.

 • Gyerekkel

Kennedy Space Látogató Központ Komplexum

Ki ne szeretne belesni a NASA kulisszái mögé? És a világűrből letekinteni a Föld legmagasabb épületeire? Vagy olyan közel lenni egy rakétához, hogy majdnem megérintsd? Ha ezekre mind bólogattál, akkor gyere és sétálj végig a hatalmas űrutazást a híres Rakéta Kertben, és tanulmányozd a felfedezőket a Hősök és Legendák kiállításon, vagy tekintsd meg szemtől szemben a valódi Atlantis Űrhajót. De ha ez még mindig nem lenne elegendő, akkor még egy eredeti rakéta kilövést is megtekinthetsz.

 • Körutazások
 • Gyerekkel
 • Barátokkal

Walt Disney World

Ez az a hely, ahol biztosan valóra válnak az álmok! Képzelj el 4 Disney Parkot, 2 víziparkot, 2 izgalmas éjszakai szórakoztató negyedet és egy sport komplexumot. Ezen kívül még adj hozzá 25 tematikus Disney szállodát, valamint megszámlálhatatlan étkezési, vásárlási és kikapcsolódási lehetőséget. Mostmár érthető, hogy miért a floridai Walt Disney World az elsődleges nyaraló úticél a világon, igaz? Minden korosztály megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódást, így biztosan ez lesz életetek egyik legjobb nyaralása!

 • Gyerekkel

Lake Eola Park

Lake Eola Park Orlando szívében helyezkedik el, 15 km hosszan. Körbe lehet sétálni, futni, de ezen kívül lehet hattyú alakú vízibiciklit bérelni, fotózni az igazi hattyúkat, koncertezni, mozizni, vagy játszani a Walt Disney Amfiteátrumban, bekapni egy falatot valamelyik helyi étteremben, vagy relaxálni a csodálatos virágültetvények között, és elveszni a város sziluettjének látványában.

 • Körutazások
 • Hajó
 • Buli

Tibet-Butler Természeti Rezervátum

A Rezervátum igazi vadon érzetét kelti a nagy városi forgatag közepén, a hatalmas természeti központjával és a karbantartott túrautakkal. Az útvonal keresztülvág a legfőbb élőhelyeken, mint a hosszúlevelű fenyő és cserjés, mocsarak és a cédrusfákkal övezett tópart. Ezek könnyed séták, kisgyermekes családok részére is, hogy egy kicsit a friss levegőn legyenek, és hallgassák a baglyok huhogását, vagy a halászsas bőgését, de még a Magic Kingdom vidámpark vonatának suhogása is hallható.

 • Körutazások
 • Gyerekkel

Látványos csonakázó túra Winter Park-ban

Orlandótól nem messze, északra találjuk Winter Park városkáját, ami apró mérete ellenére rengeteg izgalmat tartogat számunkra. A településen gazdag kulturális örökségeket találhatunk és végig követhetjük egy tipikus floridai kisváros történelmét az indiánoktól a telepeseken át a modern beruházásokig. Semmi esetre sem érdemes kihagyni a romantikus hajókázást a városka tavacskáján, ami ugyanazt a nevet viseli, mint a település.

 • Hajó
 • Nászút

Disney Springs & Univesal City Walk

A két nagy park előtti hatalmas placc rengeteg étkezési és programlehetőséget kínál, melyekre mindenképp érdemes időt szánni. Disney Springs-ben lehetőségünk nyílik sztárséfekkel találkozni, és megkóstolni fogásaikat, kipróbálni a kétéltű autó-hajót (amphicar), vagy léghajózni. A Universal City Park nem csak egy folyosó, mely a parkokba vezet, hanem egy külön szórakozási élmény és lehetőség. Itt a jókedv ötvöződik a gasztronómiai csodákkal, ezernyi meglepetéssel útközben. Randevú helyszínnek és családi vagy baráti találkozókhoz is kiváló színhely ez az utcácska.

 • Gyerekkel
 • Barátokkal
 • Nászút
 • Körutazások
 • Buli

Kissimmee és a Tohopekaliga tó

Ha egy kis nyugalomra vágyunk és a floridai állatvilággal nem parkokban és fogságban szeretnénk megismerkedni, akkor a Tohopekaliga tó a legjobb választás. Akár egy teljes hétvégi, klasszikus amerikai tóparti kikapcsolódást is tervezhetünk a tó partján. A tó közelében található Kissimmee városkája, ahol további izgalmak várnak ránk, ha meguntuk volna a csónakázást és az aligátor megfigyelést.

 • Hajó
 • Háziállatokkal
 • Gyerekkel
 • Nászút
 • Barátokkal
 • Körutazások
 • Autós utazások