Minden, ami Algarve

Mesébe illő partszakasz, delfinles, egyedi túrahelyszínek, autentikus halászfalvak

 

Minden, ami Algarve

Téves az az állítás, miszerint Algarve csak egy nyaralóparadicsom a sok közül, ahol mást se lehet tenni, mint napközben a tengerparton feküdni, este vacsorázni egy finomat, inni egy jó koktélt, majd hajnalig tartó bulizással zárni a napot. Persze erre is tökéletes, félreértés ne essék, de ennél sokkal nagyobb változatosságot rejteget ez a dél-portugál régió.

pexels-micheilecom-__-visual-stories-12704510.jpg

Hogy érdemes ide utazni?

Algarve „fővárosa” Faro, ahova repülővel is eljuthatunk, de az is jó megoldás lehet, ha Lisszabonba repülünk, ott autót bérelünk és lekocsikázunk a partra (ezesetben még több megállót is beiktathatunk, mert látnivaló van bőven Lisszabon és Algarve között is, de erről egy másik bejegyzésben még szót ejtünk). Az autóbérlés azért is lehet jó ötlet, mert több, kisebb faluban is megállhatunk, így jobban megismerve ezt a régiót. Ha árban kedvezőbb opciókban gondolkodunk, akkor a vonat vagy a busz is szóba jöhet, ami naponta többször is indul a nagyobb városokba, mint a történelmi Lagos, a bulis Albufeira vagy a fiatalos Portimão.

Szárazföldről vagy hajóból?

Algarve vonzereje többek között abban rejlik, hogy a különböző formákat öltő és minden napszakban más-más színekbe öltöző sziklás partszakaszt több helyről is megcsodálhatjuk. Felvehetjük a túracipőnket és sétálhatunk egy nagyot a part mentén, a sziklák mellett kiépített túraútvonalak egyikén (tippek: Percurso dos Sete Vales Suspensos, Passadiços Loulé Litoral és Passadiços de Alvor) vagy delfinlessel egybekötött hajótúrán is részt vehetünk. A nyári szezonban az összes dél-portugál nagyvárosból elérhetőek ezek a hajós programok, melyek a népszerű Benagil barlanghoz vezetnek és néha még naplementével is végződnek.

pexels-mo-eid-17910037.jpg

Ria Formosa nemzeti park, halászfalvak

A Portugália hét természeti csodájának egyikeként ismert lagúna egyedi élővilággal rendelkezik és 60 km-en keresztül terül el Farotól egészen Tavira-ig. Festői környezet, hagyományos halászfalvak és fehérhomokos tengerpartok várnak, például Cabanas de Taviraban, Cacela Velhaban, Olhãoban, Santa Luziaban és Fusetaban.

Amennyiben bővebben szeretnél olvasni Algarveről, itt megteheted: Algarve

Megjött a kedved egy portugál nyaraláshoz?

Keress minket a travel@flightmode.hu email címen és segítünk megszervezni álmaid utazását, vagy ugorj egyből az ajánlatkérő oldalunkra!

Galéria

Portó - egy korty kultúra

Portó - egy korty kultúra

A Douro-folyó ékköve, a portói bor névadója, Észak-Portugália gyöngyszeme és még sok más… Ismerjétek meg Portót közelebbről!

Olvass tovább 

Minden, ami Algarve

Minden, ami Algarve

Mesébe illő partszakasz, delfinles, egyedi túrahelyszínek, autentikus halászfalvak

 

Olvass tovább 

Madeira - az ezerarcú szigetcsoport

Madeira - az ezerarcú szigetcsoport

A földi paradicsom, ahol mindig jó idő vár

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Még nincs utasbiztosítása? Ide kattintva megkötheti.

EUB utasbiztosítás

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo