Tanzánia - a szafarik királynője

Kelet-Afrika legnagyobb országa, a Föld leggazdagabb állatvilága, Afrika legmagasabb pontja. Minden adott egy életre szóló kalandhoz!

Tanzánia - a szafarik királynője

Tanzániában annyi látnivaló tömörül, hogy itt aztán mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő időtöltést. Itt nem lehet unatkozni, minden országrészen újabb látványosság vár. Olyan UNESCO világörökség részét képező tájakat csodálhatunk meg, mint a Kilimandzsáró, a Serengeti Nemzeti Park vagy a Ngorongoro kráter. A népszerű látványosságok mellett kevésbé turistás, járatlan utakon is mehetünk és felfedezhetjük Tanzánia megannyi természeti és kulturális kincsét.

img_5954.jpegEgy 7 állomásos szafarira hívunk Titeket, ahol helyi idegenvezetőnk segítségével egy 4x4 Jeepen bejárjuk Tanzánia legemblematikusabb pontjait. Minden napra egy ebédcsomaggal indulunk és olyan szállásokon alszunk, melyek megengedik, hogy még az éjszakát is a természet lágy ölén, az állatok közelében, mégis nyugati körülmények között töltsük. Induljon a nagy kaland!

  1. Kilimandzsáró

pexels-balazs-simon-15993990.jpgHa Budapestről Arusha repterére utazunk, akkor megcsodálhatjuk a magasból is a fenséges hegységet és a kontrasztot adó, hosszan elterülő szavannát. Innen indulunk felfedező utunkra, melynek első állomása az innen északkeletre fekvő Kilimandzsáró, melynek Uhuru főcsúcsa az afrikai kontinens legmagasabb pontja a maga 5895 méterével. 1987 óta az UNESCO világörökség része, havas hegycsúcsa viszont egyre gyorsabban olvad a globális felmelegedés hatására. Hatalmas szerencse azonban, hogy akár kezdő hegymászók is nekifuthatnak a Kilimandzsáró megmászásának, ugyanis folyamatosan indulnak túracsoportok a csúcs felé. Nincsenek kifejezetten nehéz szakaszok, csak a magasságból adódó oxigénhiány okozhat némi fejtörést. Aki a csúcsra vágyik, annak 7 napos mászásra kell számítania, közben pedig olyan érdekességekkel találkozhat, mint a kávé- és banánültetvények, kráterek, esőerdő és a Teleki Sámuel emléktábla.

2. Meru-hegy

Aki az alacsonyabb hegycsúcsokkal is beéri vagy már megmászta a Kilimandzsárót és újabb kihívásra vágyik, annak meleg szívvel ajánljuk a Meru-hegyet, melyet sokszor emlegetnek ez előbbi kistesójaként, hiszen ezer méterrel alacsonyabban fekszik. img_5993.jpegItt egy 4 napos túra keretein belül mászhatjuk meg a legmagasabb pontját, miközben az állatvilág megannyi tagjával megismerkedünk. Az élmény itt egészen más, mint a magas Kilimandzsárón, hiszen a szavanna közelsége a vadvilág közelségét is jelenti. Varacskos disznók, zsiráfok, majmok és zebrák kísérik utunkat. 

  1. Manyara-tó

Arushától nyugat felé haladva első megállónk a flamingókról híres Manyara-tó. Fentről és messziről úgy tűnhet, hogy rózsaszínű a tó vize, hiszen annyi flamingónak ad otthont, hogy szinte eggyé válnak a vízzel. A madarak mellett az oroszlánok is szívesen henyélnek a tó vonzáskörzetében, így a szemfülesek már itt is láthatják a szavanna királyait.img_6094.jpeg

  1. Ngorongoro-kráter

Még egy kicsit nyugatabbra haladva megérkezünk egy újabb UNESCO világörökségi helyszínre, ahol a világ legsűrűbb oroszlánállományát találjuk. Itt még több eséllyel találkozhatunk velük, de a patások is nagy számban képviseltetik itt magukat, a víziló és az orrszarvúval egyetemben. Ez a kráter egy vulkánkitörés maradványa, mely ma a Ngorongoro természetvédelmi terület része. Itt található még egy fontos őskori maradvány is, az Olduvai-szurdok, ahol emberi- és állati maradványokat is találtak.

  1. Maasai-törzs

A Ngorongoro-fennsík területén találkozhatunk a Maasai-törzs tagjaival, img_6077.JPEGakik általában a vadállatoktól védelmező tüskékkel körbekerített kunyhókban élnek, kisebb közösségre bomolva. Leginkább állattenyésztéssel foglalkoznak, de az idelátogatók tudnak vásárolni a közösség női tagjai által készített kézműves termékeket is. Öltözetükben a piros szín dominál, hagyományos táncukban pedig főszerepben van az ugrálás. Ezt saját nyelvükön adamunak nevezik és eredetileg a harcos fiúk azért táncolták, hogy megnyerjék leendő feleségük kezét, ezért kevés olyan turista van, aki versenybe tudna szállni velük ugrálás terén. A Hakuna Matata szerint élnek, nem a problémákra fókuszálnak, így Latin-Amerikához hasonlóan egy nagyon boldog néphez tartoznak, akiknek bár kevés van a birtokukban, annak a kevésnek is nagyon tudnak örülni. Ez a gondolkodásmód pedig ragadós, úgyhogy aki itt jár, biztosan jobban fogja értékelni, amije van!

  1. Serengeti Nemzeti Park

Elérkeztünk tanzán körutunk egyik legfontosabb állomásához, ahol az ember sokkal kisebbnek érzi magát, mint az európai városokban, hiszen egy érdekes természetiimg_6170.jpeg jelenség figyelhető meg; a fennsíkok, amelyek lehetővé teszik, hogy az ember kilométeres távolságokat lásson be és akár a távolból is fürkészhesse az állatvilágot. A Serengeti a legjobb desztináció azok számára, akik állatszemlére vetemednek, ugyanis itt láthatjuk a Földön a legtöbb állatot, legyen szó gnúról, impaláról, elefántról, bölényről, vízilóról és csimpánzról, de zsiráfokat, zebrákat és különleges madárfajokat is láthatunk.

Minden évben január és március között a Ngorongoro fennsík és az Olduvai-szurdok környékén megszületnek a gnú borjak és nem sokkal később kezdetét is veszi a nagy állatvándorlás, hiszen ez a terület túl száraz lesz számukra, így nyugat felé veszik az irányt. Egy közel 2 milliós csordáról beszélünk, amely óriási utat jár be minden évben, hogy menedéket találjon, és közben a vadvilág összes veszélyével szembe kell néznie. A Serengeti Nemzeti Park az év bármely szakaszában látogatható, az állatvándorlásba pedig az év minden szakaszában máshol lehet betekintést nyerni.

img_6246.jpeg

  1. Hőlégballonozás

Akik szeretik a magasból szemlélni a dolgokat, kihagyhatatlan program a hőlégballonozás. A program egy kora hajnali indulással kezdődik, amely azt a célt szolgálja, hogy napfelkeltekor az ember már föntről tudja csodálni a véget nem érő horizontot a hőlégballon kosarából. A lélegzetelállító kilátást követően egy sátorban várnak minket bőséges reggelivel, illetve a hőlégballonosok szokásához hűen egy pohár pezsgővel. Csodálatos megkoronázása ez a program afrikai szafarinknak. 

Neked is megjött a kedved egy afrikai kalandhoz?

Keress minket a travel@flightmode.hu email címen és segítünk megszervezni álmaid utazását, vagy ugorj egyből az ajánlatkérő oldalunkra!

Galéria

Tanzánia - a szafarik királynője

Tanzánia - a szafarik királynője

Kelet-Afrika legnagyobb országa, a Föld leggazdagabb állatvilága, Afrika legmagasabb pontja. Minden adott egy életre szóló kalandhoz!

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo