Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

A Jordán folyó keleti partján bújik meg a fehér város, Amman. Izgalmas programmal és látnivalóval csábít minket egy keleti kalandra.

Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

Amman Jordánia fővárosa, amely a Jordán folyó keleti partján található. A város gazdag történelemmel rendelkezik és végtelen kultúrális emléket rejt, ezt a területet a kultúra bölcsőjének szokás nevezni és amikor megérkezel Ammanba, megérted hogy miért.

Történelem

Amman történelme több mint 7000 évre nyúlik vissza, és a város számos kultúra és civilizáció hatása alatt állt és bölcsője volt. A város neve eredetileg Philadelphia volt. A városban található római amfiteátrum és a citadella a város római kori történelmére emlékeztetnek. A városban található számos múzeum és régészeti helyszín is bemutatja Amman gazdag történelmét.

20220327_185831098_ios.jpg

Látnivalók

A városban található római amfiteátrum a város egyik legismertebb látnivalója a városközpontban található. A citadella a város egyik legmagasabb pontján található, és lenyűgöző kilátást nyújt a városra. A városban található Jordán Nemzeti Múzeum bemutatja a jordán történelmet és kultúrát, és a városban található számos régészeti helyszín is, ahol szinte megérinthetjük a történelmet. A Kék Mecset a világ egyik legszebb temploma és mindenképp meg kell látogatni, ha Amman városában járunk.

Gasztronómia

Amman gasztronómiája különleges, és a városban található éttermek és kávézók megszámlálhatatlan finomsággal csábítanak minket. A helyi ételek közé tartozik a mansaf, amely egy húsos rizses étel, és a falafel, amely egy fűszeres csicseriborsó pogácsa, bár életünk legjobb humuszát is itt ettük. A Rainbow Street a város egyik legnépszerűbb gasztro negyede, ahol számos étterem és kávézó található. Érdemes erre sétálni egy nyugodt, késő délutánon és megkóstolni mindent, ami megtetszik nekünk. Az arab piacok és a "grand bazaar" kihagyhatatlan és a helyiek megismerésére legalkalmasabb program. Már a környék is magával ragadó forgatag, amiben kellő odafigyeléssel, de érdemes elveszni.

Vásárlás

Ammanban többféle lehetőség van vásárlásra, és a városban található bazárok és piacok különleges hangulatot nyújtanak. A városban található Al Balad piac a város egyik legnagyobb piaca, ahol számtalan helyi termék és kézműves áru található. A városban találunk számos bevásárlóközpontot is, ahol a nemzetközi márkák mellett a helyi áruk is megtalálhatók.

Kultúra

Amman kulturális életét számos fesztivál színesíti, amelyek a turisták számára érdekesek lehetnek. A városban találunk még színházat és koncerttermet, ahol a helyi és nemzetközi előadók fellépnek. Betekinthetünk a művészeti galériák világába is, ahol a helyi és nemzetközi művészek munkáit lehet megtekinteni.

 

Összességében Amman egy különleges és érdekes város, amely a turisták számára számos látnivalót és élmény nyújt. A város gazdag történelme és kultúrája, valamint különleges gasztronómiája és vásárlási lehetőségei miatt érdemes felkeresni, minden valamire való Jordán körút itt kezdődik és itt ér véget.

Nektek is megjött a kedvetek egy jordán körutazáshoz?

 

Keress minket a travel@flightmode.hu email címen és segítünk megszervezni álmaid utazását, vagy ugorj egyből az ajánlatkérő oldalunkra!

Galéria

Petra - ahol megelevenedik a múlt

Petra - ahol megelevenedik a múlt

Érdekességek, tapasztalatok, utazási tippek- minden amit tudnod kell, ha Petráról álmodozol

Olvass tovább 

Wadi Rum - a földöntúli sivatag csodája

Wadi Rum - a földöntúli sivatag csodája

A jordán Wadi Rum sivatag egy különleges és lenyűgöző hely, amely a világ egyik legismertebb sivatagai közé tartozik. A sivatag a Jordán-völgyben található, és a helyi beduinok évszázadok óta lakják ezt a földöntúli tájat.

Olvass tovább 

Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

A Jordán folyó keleti partján bújik meg a fehér város, Amman. Izgalmas programmal és látnivalóval csábít minket egy keleti kalandra.

Olvass tovább 

Jordán kalandok

Jordán kalandok

Kihagyhatatlan élmények az arab világ legnyugatiasabb országában

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Még nincs utasbiztosítása? Ide kattintva megkötheti.

EUB utasbiztosítás

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo