USA Roadtrip- 1. Állomás Washington D.C.

Tartsatok velünk az USA keleti partján, fedezzük fel együtt az USA történelmét.

USA Roadtrip- 1. Állomás Washington D.C.

Ez a nyár tengerentúli utak szempontjából a Nagy Amerikai Roadtrippekké volt. Egy újabb Fly and Drive útvonal példát hoztunk, mely kényelmesen, 10-12 nap alatt bejárható, tetszőlegesen rövidíthető, vagy hosszabbítható. Családdal, barátokkal, párokkal is tökéletes, és akár első USA útnak vagy rutinosabb utazóknak is tökéletes választás.

roadtrip2.jpg

A megtett táv mindössze 800 kilométer, az egyes városok között pedig maximum 2-3 óra alatt elérhetőek, így kisebb gyerekekkel is nagyon kényelmes.

Aki pedig nem szeretne vezetni, annak a városok között a kényelmes és máshol az USA-n belül nem igazán jellemző vonatos utazás is rendelkezésre áll, ami egy különleges és izgalmas kaland.

Az útvonal ideális azok számára, akik szeretnének egy vegyes ízelítőt kapni az Egyesült Államok azon szegletéből, ahol inkább az európai kötődés nyomai látszódnak, átjárja a helyeket a történelem, illetve a modern kor nemzetközi, akár magyarokat is érintő történései. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy aki azt mondja, az USA-nak „nincs történelme”, annak ezeket a városokat látnia kell!

És akkor kezdjük is el az első állomással:

WASHINGTON D.C.

Utunkat az Egyesült Államok fővárosában kezdjük.

A repülőtere nem annyira hatalmas, hogy fájdalmas legyen az országba belépés, majd akár bérelt autóval, akár metróval könnyen a belvárosba juthatunk.

Washington D.C. gyalog és/vagy akár elektromos rollerrel, biciklivel is könnyen bejárható. Az egész városban lépten-nyomon bérelhetünk rollert, vagy kerékpárt.

A város még európai szemmel nézve is TISZTA! Ennek vélhetően az is az egyik oka, hogy a belváros szinte minden épülete kormányzati, vagy egyéb, adminisztratív funkciót lát el.

img_3785.jpg

A főbb nevezetességek, mint a Fehér-ház, a Washington-Emlékmű, a Lincoln Emlékmű, a National Museum of Natural History és a Capitolium egymáshoz közel, akár egy kiadósabb séta távolságra találhatóak.

Tippjeink:

Rollerezés a városban. Az egyik népszerű roller-megosztó cég Washingtonban is jelen van, így a magyar applikációnkat és regisztrációnkat használva 1 perc alatt pattanhatunk a nyeregbe.

National Museum of Natural History

Ez a múzeum egy kincsesbánya azoknak, akik érdeklődnek a Természettudományok iránt, vagy egyszerűen csak gyerekekkel utaznak.

Külön gyűjteményük van Őslényekből, Mammut csontvázból, dinoszauruszokból. Órákat el lehet nézelődni, és a belépés ingyenes!

National Air and Space Museum, Udvar-Hazy Center

Maga a múzeum főépülete (National Air and Space Museum) a belvárosban található, és előzetes időpont-egyeztetés szükséges, a belépés regisztrációhoz kötött (a weboldalon egy perc alatt be lehet foglalni az időpontot). Ugyanakkor, van egy külön épületük, mely a Dulles Nemzetközi repülőtér szomszédságában, Chantilly-ben található, regisztráció nem szükséges. Ezt a (tulajdonképpen önálló) múzeumot Udvar-Hazy Center-nek hívják mely a magyar származású üzletemberről Udvarházy István Ferencről kapta a nevét, aki alapította és mentorálta az intézményt.

Itt kapott helyett egy óriási repüléstörténeti kiállítás, mely kicsiknek és nagyoknak, fél-egynapos programot ígér. A különböző repülő szimulátoroktól kezdve, irányító toronyig sok minden kipróbálható, a kiállított repülők közül pedig említést érdemel egy Concorde, a három megmaradt űrsikló közül a Discovery és szomorú emlékként az Enola Gay-nevű B52-es bombázó is.

Nemzetközi Kém-múzeum

Ez a múzeum a belvárosban található, szintén időpont foglalással látogatható. A világon egyedülálló módon mutatja be a kémek életét, a hidegháború és egyéb politikai játszmák hátsó oldalát. A kiállítás közben egy kém szerep-játszmába is belecsöppenhetünk.

Fehér–ház

Bár maga a Fehér-Ház jó ideje már nem látogatható, az épületet körülvevő parkban remek sétát lehet tenni és felfedezni kívülről a tévében megannyiszor látott helyeket.

Előtte/Utána pedig fel lehet keresni a Fehér-Ház látogatóközpontját mely ingyenes, és végig követhetjük az összes eddigi elnök történetét, az épület történetét, valamint az Elnökökkel kapcsolatos relikviákat vásárolhatunk, többek között évtizedekre visszamenőleg a minden évben egyedileg kiadott karácsonyi díszt, mely az elnöki fenyőfára felkerül.

Te is szívesen bejárnád Washingtont?

Keress minket a travel@flightmode.hu email címen és segítünk megszervezni álmaid utazását, vagy ugorj egyből az ajánlatkérő oldalunkra!

Galéria

New York - a nagyvárosi dzsungel

New York - a nagyvárosi dzsungel

A végeláthatatlan lehetőségek városa, New York, mindig is a bakancslistánk előkelő helyén szerepelt.

Olvass tovább 

USA Roadtrip- 1. Állomás Washington D.C.

USA Roadtrip- 1. Állomás Washington D.C.

Tartsatok velünk az USA keleti partján, fedezzük fel együtt az USA történelmét.

Olvass tovább 

USA Roadtrip - 2. állomás Philadelphia

USA Roadtrip - 2. állomás Philadelphia

Tartsatok velünk az USA keleti partján, fedezzük fel együtt az USA történelmét.

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Még nincs utasbiztosítása? Ide kattintva megkötheti.

EUB utasbiztosítás

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo