Velence - olaszos romantika egész évben

Velencében lélegezhető az olaszos romantika, minden sarkon megmutatkozik az élő történelem. Itt lenni leírhatatlan!

 

Velence - olaszos romantika egész évben

Velence az egyik legromantikusabb és legvarázslatosabb város az észak-olaszországi régióban. A város híres a csatornáiról, a gondoláiról, a történelmi épületeiről és a kulturális örökségéről. 118 sziget tartozik hozzá, melyek mind egy-egy új arcát mutatják meg a városnak, ezzel téve egy megunhatatlan és elbűvölő desztinációvá mindenki számára.

e610aceb-7a28-4c36-ba84-e91ebb159481.jpg

A város történelmi és kulturális öröksége

Velence gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. A város központjában található a Szent Márk tér, amely a város egyik legismertebb látnivalója. A tér körül olyan történelmi épületeket látunk, mint a Szent Márk bazilika, a Dózse-palota vagy a Campanile. A városban világhírű múzeumok és művészeti galériák találhatók, melyek bemutatják Velence történelmét és kulturáját. Ez az egyedi városkép, rengeteg filmrendezőnek szolgált inspirációjaként, későbbiekben pedig forgatási helyszínként is több, jól ismert film számára, mint például a nemrég megjelent Szeánsz Velencében című kriminek.

img_6982.jpeg

Vízi közlekedés

Velence híres csatornáiról és gondoláiról. A városban nincsenek autók, így a csatornákon közlekednek a gondolák és a vaporettók, amik valójában a helyi tömegközlekedésre tervezett vízibuszok. A gondolázás egy romantikus és különleges élmény, amely során a város szépségeit lehet élvezni a vízről, de több opció is van, hogy hajózzunk a tekergő csatornákon. Néha még vízi forgalmi dugóba is keveredhetünk a délutáni vagy reggeli csúcsban...

Programajánló

- Sétálás a városban: Velence sétálóutcái és terei különleges hangulatot árasztanak. A városban sétálva lehetőség nyílik a történelmi épületek és a csatornák megtekintésére. Érdemes bejárni idegenvezető segítségével, hogy megismerjük a város múltját és aztán egyedül is bolyongjunk és vesszünk el a velencei útvesztőben. 

velence2.jpg

- Gondolázás: A gondolázás a legromantikusabb program Velencében, mégis mindenkinek ajánljuk, aki itt jár. A gondolák a város jelképei, és a csatornákon való haladás különleges élményt nyújt. Teljesen más szemszögből mutatja meg a várost, mint a szárazföldről nézve.

- Szent Márk tér: a város egyik legismertebb látnivalója. Innen sok irányba elindulhatunk, legyen szó a fiatalos Dorsodouro negyedről vagy a gasztronómiájáról híres Cannareggio negyedről, de a Castello negyed történelmi emlékei is érdekesek lehetnek. Kiváló kiindulási alap és egyben a Velencébe látogató turisták "gyűjtőhelye", ahol mindenki legalább egyszer megfordul.

- Látogatás a múzeumokba és galériákba: Velence számos múzeumot és galériát kínál, amelyek bemutatják a város történelmét és kulturáját. A legismertebb múzeumok közé tartozik a Peggy Guggenheim Gyűjtemény és a Correr Múzeum.

- Vásárlás a Rialto piacon: A Rialto piac a város egyik legnagyobb és legismertebb piaca. Itt lehetőség nyílik helyi friss gyümölcsök, zöldségek, halak, fűszerek, italok és kézműves termékek vásárlására. A gasztronómiáról ebben a blogunkban olvashattok: https://flightmode.hu/fald-fel-velencet-velunk

murano_glass.jpeg

- Látogatás Murano és Burano szigeteire:

Murano híres az üvegkészítésről. A szigeten lehetőség nyílik megismerni az üvegfújás egyáltalán nem egyszerű mesterségét és megvenni a legszebb szuveníreket, amiket helyben készítenek. Egy-egy darab elkészítéséhez akár 10-15 éves tapasztalatra is szükség lehet, így egy bonyolult, megbecsült szakmáról beszélünk. Az üveggyár látogatása során megnézhetjük a profikat, hogyan készítenek 900-1000 fokon égő kemencék segítségével olyan remekműveket, mint az ékszerek, a szobrok, a díszek stb.

burano_blog.jpegBurano egy igazi insta spot, vagyis nagyon kedvez a fotósoknak, mivel nagyon fotogén szigetecske. Kezdve az ezerszínű házaikkal, melyeket mind a lakók választanak maguknak, folytatva a félig megdőlt toronnyal, amely Pisára emlékeztet és végül, de nem utolsósorban a csipkekészítés művészetével zárjuk a sort. Lehetőség nyílik megnézni hogyan, hány napig és mennyien készítik a csipketerítőket, ruhákat, fehérneműket stb. Érdemes bejárni a szigetet, hiszen minden sarkon és utcában gyönyörű képeket készíthetünk és megkóstolhatjuk a Bussolát, ami a helyi vajas-citromos keksz. Egy kávé mellett ideális szünet lehet a séta közben. 

Idén tavasszal és ősszel is voltunk Velencében és mindkétszer magával ragadó volt. Olyan varázsa van ennek a helynek, melyet csak az tud megérteni, aki már egyszer volt ott. Minden alkalommal újabb és újabb szegleteit lehet felfedezni és soha nem lehet megunni. 

Nektek is megjött a kedvetek egy romantikus velencei kiruccanáshoz?

Keress minket a travel@flightmode.hu email címen és segítünk megszervezni álmaid utazását, vagy ugorj egyből az ajánlatkérő oldalunkra!

Galéria

Velence - olaszos romantika egész évben

Velence - olaszos romantika egész évben

Velencében lélegezhető az olaszos romantika, minden sarkon megmutatkozik az élő történelem. Itt lenni leírhatatlan!

 

Olvass tovább 

Fald fel Velencét Velünk!

Fald fel Velencét Velünk!

Velence gasztronómiája az észak-olaszországi régió egyik legkülönlegesebb és legízletesebb konyhája. Gyertek, mutatjuk...

Olvass tovább 

Kirándulás San Marinoba

Kirándulás San Marinoba

Nézzétek meg a világ legkisebb országainak egyikét...

 

Olvass tovább 

Lignano Sabbiadoro - egyedi szálláshely alert

Lignano Sabbiadoro - egyedi szálláshely alert

Te kipróbálnád milyen egy hajóban ringatózva aludni?

Olvass tovább 

Az olaszok kihagyhatatlan itala...

Az olaszok kihagyhatatlan itala...

Hol kóstoljunk bort Rimini környékén?

 

Olvass tovább 

Gasztro-kalandok Rimini környékén

Gasztro-kalandok Rimini környékén

Egy dolog biztos, ha megkérdezel egy olaszt, hogy hol lehet a legfinomabb ételeket enni a válasz biztos az lesz, hogy a “Mammánál”.

 

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Még nincs utasbiztosítása? Ide kattintva megkötheti.

EUB utasbiztosítás

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo