Jordán kalandok

Jordán kalandok

Kihagyhatatlan élmények az arab világ legnyugatiasabb országában

Jordán kalandok

Jordánia az Arab-félsziget egyik legnyugatiasabb, mégis a Közel-Kelet varázsával kecsegtető desztinációja. A Világgazdasági Fórum szerint az arab régió egyik legbiztonságosabb országa, ahol a muszlimok és keresztények békésen élnek egymás mellett. Modern fővárosa ősi régészeti lelőhelyek és a korai iszlám művészet otthonául szolgál, de az arab kávé kardamomos illata és az utcai falafel árusok vendégszeretete is magával ragadja az ammani bazár forgatagában bolyongókat. Ammanról itt írtunk bővebben: Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

jordan-kalandok-4.jpg

Itt, a muszlim országok többségével ellentétben nem tabu az alkoholfogyasztás, de udvariasságnak számít kétszer-háromszor visszautasítani bármilyen étkezési ajánlatot, mielőtt elfogadjuk azt. A kultúra szerves részét képezi az alkudozás, és a nőknek érdemes lenge, de eltakaró öltözetet választani, ami nemcsak a melegtől, hanem a kéretlen tekintetektől is megvéd, mint minden arab országban. Jordánia olyan UNESCO világörökségi helyszíneknek ad otthont, mint „a világ nyolcadik csodája”-ként emlegetett sziklába vájt, 2000 éves város; Petra vagy a nomád beduinok által lakott, a hold völgyeként ismert sivatagos természetvédelmi terület; Wadi Rum. Olyan egyedi tájakat találunk e vidéken, melyek inspirációként szolgáltak számos filmrendezőnek, pl. az Indiana Jones filmek néhány jelenetében is felfedezhetjük. 

A Föld legalacsonyabb pontja is ide köthető, 400 méterrel a tengerszint alatt található és az ország egyik egyedülálló nevezetessége; a Holt-tenger, ahol bár úszni kevésbé, de lebegni annál kellemesebb a magas sótartalmú víz felszínén.

 

Nektek is megjött a kedvetek egy jordán körutazáshoz?

Keress minket a travel@flightmode.hu email címen és segítünk megszervezni álmaid utazását, vagy ugorj egyből az ajánlatkérő oldalunkra!

Galéria

Wadi Rum - a földöntúli sivatag csodája

Wadi Rum - a földöntúli sivatag csodája

A jordán Wadi Rum sivatag egy különleges és lenyűgöző hely, amely a világ egyik legismertebb sivatagai közé tartozik. A sivatag a Jordán-völgyben található, és a helyi beduinok évszázadok óta lakják ezt a földöntúli tájat.

Olvass tovább 

Petra - ahol megelevenedik a múlt

Petra - ahol megelevenedik a múlt

Érdekességek, tapasztalatok, utazási tippek- minden amit tudnod kell, ha Petráról álmodozol

Olvass tovább 

Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

Amman - a Közel-Kelet egyik meseszerű fővárosa

A Jordán folyó keleti partján bújik meg a fehér város, Amman. Izgalmas programmal és látnivalóval csábít minket egy keleti kalandra.

Olvass tovább 

Jordán kalandok

Jordán kalandok

Kihagyhatatlan élmények az arab világ legnyugatiasabb országában

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Még nincs utasbiztosítása? Ide kattintva megkötheti.

EUB utasbiztosítás

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo